Oftewel “een voet verwen behandeling”

Voetenbad met dode zeezout.
De behandeling start met een warm voetbad met dode zeezout: De voeten ontspannen en worden heerlijk opgefrist.

De heilzame werking van dode zeezout:
Al duizend jaren is de werking van dode zeezout bekend. Vooral voor mensen met huidproblemen is een reis naar de Dode Zee een goede oplossing om van het probleem af te komen.

De Dode Zee bevat wel 40 verschillende mineralen. Scrubben met Dode zee zout werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter ontspant. Daarnaast vermindert dode zeezout oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het weefsel.

Voetscrub.
Na het voetbad volgt een voetscrub. De scrub zorgt voor het verwijderen van de dode huidcellen. Ook dit product is voorzien van dode zeezout kristallen en etherische oliën. Het heeft een revitaliserende werking en maakt de huid van de voet heerlijk zacht en fris.

Groene leem.
Vervolgens worden uw voeten bedekt met groene leem, een plastic zakje en een warme handdoek.
Het geneeskrachtige gebruik van leem kent een lange geschiedenis. Er zijn veel bruikbare leemsoorten: groene, rode en witte leem zijn soorten die als gezondheidsproduct worden ingezet. Groene leem lijkt daarbij de krachtigste soort te zijn.
Groene leem is een levende stof waarvan de werking nog nooit door een
laboratorium is nagebootst. Het reinigt, mineraliseert, zet allerlei regenererende processen in gang en harmoniseert de totale ecologie van het lichaam.
Door het unieke absorberende vermogen van leem bindt het veel gifstoffen en zorgt mede voor de afvoer van dit afval uit ons lichaam. Het stimuleert de doorstroming van het bloed, het activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes en het remt bacteriologische activiteiten.

Massage olie met etherische oliën.
De behandeling wordt afgesloten met een korte massage met etherische oliën.