Ingegroeide of verdikte teennagels, eelt, likdoorns en voetschimmels. Veel voorkomende klachten waar mensen onnodig mee lopen.
Pedicure Ineke Braam uit Muntendam is gespecialiseerd in voetverzorging. Jong en oud hebben last van voetproblemen.
Heel logisch, want voeten dragen het lichaam een groot deel van de dag. Als de voeten pijn doen, heeft dat gevolgen voor het bewegingsapparaat. Lichamelijke problemen kunnen gemakkelijk ontstaan.
Mensen die veel lopen of staan belasten hun voeten bovenmatig. Zoals sporters, bouwvakkers, kappers, winkelpersoneel en ga zo maar door. Maar ook zonder grote belasting, of door ziektes als reuma en diabetes kunnen problemen ontstaan. Deze laatste twee aandoeningen noemen we de zogenaamde risicovoet. Deze mensen krijgen hun behandeling vergoed door de zorgverzekeraars.
Het mag duidelijk zijn, alle voeten verdienen een goede verzorging met een passend schoenadvies. Ook een cosmetische behandeling is een weldaad voor u en uw voeten. Een voetbad met etherische oliƫn en een ontspanningsmassage voor vermoeide voeten en onderbenen verrichten wonderen.
Een weldaad voor het hele lichaam is de hotstone massage. In een ontspannen zittende houding, worden uw onderbenen en voeten met speciale vulkanische stenen gemasseerd. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal ontspannen gevoel.
Het harsen van de onderbenen behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt een medische of cosmetische behandeling afsluiten met nailart. Ineke beschildert graag uw nagels met verschillende kleuren, stripes en strasssteentjes. Gun uw voeten een goede verzorging. Ze zijn het waard!