Als u komt voor een pedicurebehandeling, is dat misschien omdat u pijn heeft, of u wilt dit juist voorkomen. U weet niet altijd wat te verwachten. Hier een indruk;
Een behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Een eerste bezoek duurt weleens wat langer. Na de kennismaking en het noteren van de basisgegevens, zoals adres en telefoonnummer, wil ik graag weten wat u doet in het dagelijks leven en welke sport u eventueel beoefend. Een stratenmaker bijvoorbeeld loopt extra risico op ingroeiende nagels, omdat hij op de knieën zit met de tenen op de grond. Een kapper heeft nogal eens last van het ingroeien van een haar onder de voet. Controle is belangrijk. Een voetballer heeft regelmatig last van een bloeduitstorting onder de nagels door het schoppen tegen de bal
Verder wil ik informatie over aandoeningen die u heeft. Denk bijvoorbeeld aan problemen aan het houdingsapparaat. Rug- of knie problemen hebben gevolgen voor de belasting van de voeten en dus voor de pedicure van belang.
Specifiek vraag ik u naar ziektebeelden als diabetes mellitus en reuma, Verder is het gebruik van (bloedverdunnende) medicijnen belangrijke informatie voor de pedicure. Als de informatie verzamelt is, worden de voeten onderzocht en kan de behandeling beginnen.
Eerst worden de nagels geknipt, eelt en eventueel aanwezige likdoorns worden verwijderd. De nagelwallen worden schoongemaakt en eventuele ingroeiende nagels worden vrijgemaakt. Daarna worden nagels en eelt locaties afgewerkt met de frees. Ik maak gebruik van de zogenaamde “nattechniek”. Dit betekent dat tijdens het frezen gedemineraliseerd water op de nagel nevelt, zodat stof neerslaat. Het grote voordeel is, dat de cliënt geen hinderlijk branderig gevoel ervaart. Afsluitend worden de voeten gemasseerd met een heerlijke voetcrème.

Bij een tweede bezoek wordt een blauwdruk van de voeten gemaakt, zodat de stand van de voeten duidelijk wordt.


De afbeelding van de groene voet is een goede stand van de voet. De anderen zijn in een afwijkende stand. Regelmatig levert dit specifieke klachten op en is een goed schoenadvies geboden. Als een afdruk nogmaals wordt gemaakt kunnen veranderingen makkelijk geconstateerd worden. Pijnklachten kunnen worden verklaart en eventueel wordt u doorverwezen naar bijvoorbeeld een podoloog of een podotherapeut.